800 BOŽIĆNIH PAKETIĆA ZA 800 MALIŠANA

 

 

Već desetu godinu za redom, sveštenik Jozef Havrila i članovi evangelističke crkve iz mesta Podlužani iz Slovačke donose božićne poklone za decu bez roditeljskog staranja,  decu iz materijalno ugroženih porodica i decu sa smetnjama u razvoju iz Opštine Kovačica.

U ovu akciju se svake godine uključuje sve više ljudi dobre volje koji pripremaju božićne paketiće za decu kojima njihova mala pažnja puno znači i osim crkvenih opština Evangelističke crkve  paketiće su pripremili i učenici osnovnih škola, srednjoškolci kao i nevladine organicazije iz Slovačke tako da je ove godine delegacija iz Slovačke donela 800 paketića u vrednosti od 25.000 eura. Svaki paketić je brižljivo spakovan a sadržaj je biran prema polu, uzrastu i interesovanjima svakog deteta pojedinačno.

Paketići će biti podeljeni deci uoči božićnih i novogodišnjih praznika a o mestu i načinu podele će biti obavešteni na vreme.

Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje kao i svima koji su se uključili u ovaj projekat i  doprineli tome da navedeni mališani imaju prilike da dobiju božićni poklon, divan znak pažnje, koji će im ulepšati predstojeće praznike i dati do znanja da ima neko ko misli na njih.

Republicki zavod Republicki zavod Republicki zavod